De reis

De reis

Vluchtelingenwerk Vlaanderen en Bond zonder Naam organiseren in de krokusvakantie 2018 een inleefreis voor jongeren over het vluchtelingenthema.

Changemakers

We nemen jongeren uit het vijfde middelbaar en enkele leerkrachten mee op pad door Europa. Onderweg ervaren de deelnemers wat de gevolgen zijn van het huidige asiel- en migratiebeleid. Ze luisteren naar de verhalen van mensen op de vlucht. Ze gaan ook op zoek naar changemakers, onmisbare vrijwilligers die zich dagelijks inzetten voor een humaan asielbeleid, een menswaardige opvang, recht op onderwijs, een realistische en duidelijke asielprocedure…

Doel

Het doel van de inleefreis? Jongeren de kans geven om het belangrijk actueel thema asiel en vluchten op een kritische en gefundeerde manier te benaderen. Voor, tijdens en na de reis gaan de jongeren meermaals in debat, leren ze zich goed te informeren en standpunten te formuleren. We dagen hen uit om na te denken over hun eigen maatschappelijke verantwoordelijkheid.

Via deze website en via sociale media kan je de leerlingen en leerkrachten van betrokken scholen volgen.

De reis

Ze gaan op reis van 9 tot 18 februari 2018 en trekken door vier landen. Volg hun avonturen door Kroatië, Servië, Slovenië en Italië.