Leerlingen

Leerlingen

Laurie Cheryl Nsengiyumva

Laurie is geboren in Burundi-Bujumbura en is opgegroeid in Nederland. Ze woont nu bijna zeven jaar in België. Ze houdt van zingen, dansen, acteren en mensen helpen. Laurie zit in het vijfde jaar verzorging in OLVI Boom. Toen we haar vroegen waarom ze deze inleefreis wil maken, antwoordde ze dat haar vader vluchteling is geweest en ze wil stilstaan bij wat het voor hem betekende. Daarnaast wil ze de wereld en zichzelf beter begrijpen. Een betere wereld is waar ze van droomt en dat kan je alleen maar stap voor stap bereiken, bewustmaking is daarom zo belangrijk.

Shanda Van Damme

Shanda zit ook op OLVI Boom. Ze is 16 jaar en volgt humane wetenschappen. Ze doet mee aan deze inleefreis omdat ze als jongere een verschil wil maken in de manier waarop wij als maatschappij omgaan met vluchtelingen. Ze gelooft dat een confrontatie met de realiteit het begin is om verandering te brengen in de perceptie en het beleid rond vluchtelingen en migratie.

Laure Van Acker

Laure is 16 jaar en volgt Grieks-wiskunde aan het Sint-Bavohumaniora in Gent. Ze omschrijft zichzelf als open-minded, curieus, muzikaal en bij gelegenheid grappig. De inleefreis maakt ze om komaf te maken met het beeld dat ze in haar hoofd heeft over vluchtelingen en om zichzelf aan te sporen zich meer te engageren. Road of Change vindt ze een ideaal project omdat het jongeren betrekt bij de vluchtelingenthematiek en hen de kans geeft deze ervaring te delen.

Janne Boeckx

Janne Boeckx is leerlinge op het Heilig Graf in Turnhout. Ze schreef een originele tekst over zichzelf.

Hallo!

Regelmatig moet ik mezelf bij mijn naam noemen, in de hoop dat ik niet zou vergeten wie ik ben. Maar goed, ik ben dus Janne. Janne Boeckx. Zeg maar gewoon Janne. Gewoonweg Janne. Ik ben een zestienjarige studente Woordkunst-Drama en ga mee op inleefreis. Naast mijn liefde voor theater en woord ben ik verzot op dansen. Bovendien verzink ik met plezier in eindeloze gedachten. En buig ik me graag over politieke en maatschappelijke thema’s.

Hallo, Ik ben Janne.

Graciëlle Kwizera

Graciëlle is zestien jaar oud en zit in de richting KSO aan het Heilig Graf in Turnhout. Ze is geboren in Burundi en opgegroeid in Nederland. Ze heeft grote interesse in mode, milieu en politiek activisme. Muziek, fotografie en vrienden, daar houdt ze zich graag mee bezig in haar vrije tijd. Graciëlle wil graag een bijdrage leveren aan een betere maatschappij en een duurzame samenleving.

Annebeau Hofkens

Annebeau is leerlinge aan het Maris Stella in Malle. Ze is zestien jaar en gaat mee op inleefreis omdat ze met een ruimere blik naar het vluchtelingenthema wil kunnen kijken. Ze gelooft dat een breder perspectief op lange termijn verandering kan teweegbrengen. Tijdens de reis wil ze zich focussen op gelijkenissen en verschillen binnen en onder verschillende culturen en zal ze onderzoeken hoe de lokale politiek hiermee omgaat. Ze kijkt alvast met lichte spanning uit naar de inleefreis.

Lucas Van Looveren

Lucas woont in Beveren en studeert Latijn Moderne talen aan de Sint-Maarten Bovenschool. Hij is een fervent lezer, lid van de KLJ en volgt tekenschool. Hij doet mee aan de inleefreis omdat hij niet langer wil toekijken aan de zijlijn. Hij kijkt ernaar uit om, met een gemotiveerde groep mensen, de changemakers te ontmoeten. Zijn doel is om zijn verhalen en ervaringen te delen met een grote groep kennissen en leeftijdsgenoten.

Chaimae El Massaoul

Chaimae is zestien jaar en zit in het vijfde jaar Sociale en Technische wetenschappen aan het Rhizo campus Oost Kortrijk. Ze droomt ervan om journaliste of presentatrice te worden. Ze hoopt met de inleefreis een verschil te kunnen maken en mensen mee te trekken in haar verhaal. Chaimae wil iedereen die haar hulp nodig heeft met open armen ontvangen en hulp bieden.

Kaat Emmery

Kaat is vijftien jaar en zit op Kindsheid Jesu in Hasselt. Ze doet mee aan Road of Change omdat ze meer inzicht wil krijgen in het vluchtelingenthema. Ze hoopt ook tijdens en na de reis mensen te informeren over wat ze gezien heeft, zodat ook zij een genuanceerder beeld kunnen vormen over het thema.

 

Pieter Wilms

Pieter zit net als Annebeau op het Maris Stella instituut in Oostmalle. Zijn twee grootste interesses zijn muziek en onze aardbol. Hij vindt dat Road of Change hem de kans geeft om de situatie met zijn eigen ogen te bekijken en om mensen te helpen waar overheden falen.

 

 

Elena Brys

Elena zit samen met Lucas op Sint-Maarten in Beveren. Ze volgt Latijn-Wiskunde en brengt haar dag door met muziek. Zelf speelt ze piano; ze houdt van acteren, ballet en musicals. Met Road of Change wil ze in de eerste plaats mensen helpen en anderen tot nadenken zetten over de erbarmelijke situatie. Ze neemt haar camera mee en hoopt zo de wereld te laten zien dat het ook anders kan.

Annelies De Grave

Annelies zit net als Kaat op Kindsheid Jesu in Hasselt. Ze is 17 jaar en wil tijdens de inleefreis meer te weten komen over mensen op de vlucht. Ze hoopt dat er op termijn naar een betere en meer permanente oplossing zal worden gezocht. Voor nu wil ze anderen vooral informeren over de situatie daar, daarnaast wil ze ook genieten van de ervaring.

Rezwanullah Mamozaï

Rezwan is afkomstig van Afghanistan. Hij is 17 jaar oud en heeft drie broers en vier zussen die nog in Afghanistan zitten. Hij wil deze inleefreis maken omdat hij twee jaar geleden in dezelfde situatie heeft gezeten. Hij wil de mensen daar warmte en hoop meegeven en hen zijn verhaal vertellen.

 

Charlotte Van Waeyenberghe

Charlotte is zestien jaar en zit op het Sint-Bavo in Gent. Ze houdt van reizen, proeven van andere culturen en grote uitdagingen. Voor haar is Road of Change niet alleen een levenservaring, maar ook een kans om mensen te sensibiliseren. Charlotte maakte deel uit van het blogteam en zal er mee voor zorgen dat alle verhalen op de website komen. Ze kijkt ernaar uit om samen naar de Balkan te vertrekken en samen de verhalen te delen.