Het begin van iets onvergetelijk

Het begin van iets onvergetelijk

Midden november kregen we in Gent de kans om het team van de  ‘Road of Change’-reis te leren kennen. Er was meteen een toffe sfeer aanwezig in het hostel waar we verbleven. Na enkele kennismakingsspelen en toffe gesprekken was er al sprake van een band. Het spreekt dan ook voor zich dat het een late avond is geworden voor we gingen slapen.

De volgende dag was behalve een pauze om de stad te verkennen volgepland met cursussen en workshops over onder andere sociale media, ngo’s en het project zelf. Door onze gemeenschappelijke interesse over het onderwerp migratie, konden we allemaal veel genieten en leren van deze dag. Deze workshops werden met veel plezier gegeven door verscheidene sprekers en de toffe sfeer veranderde niet toen we de kans kregen om de stad te verkennen en elkaar nog beter te leren kennen. Wonder boven wonder werd de tweede avond nog later door het feit dat letterlijk iedereen met elkaar overeenkwam. We kunnen echt spreken van een groep jongeren die bij elkaar gebracht zijn door hun gemeenschappelijke interesses en overtuigingen.

Op de laatste dag werd er na een workshop over fondsenwerving afscheid genomen. We werden getroost door het feit dat we elkaar snel weer zouden zien. Ten slotte hield iedereen contact via sociale media en sms.

Dit weekend was het begin van een prachtig traject en een eeuwige band.

Annebeau Hofkens

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.