Reportagemakers

Reportagemakers

Zwijgen is geen optie

Voor de allereerste Road of Change vergezelden Tom en Anthony van Zwijgen Is Geen Optie de deelnemers tijdens hun roadtrip. Dat resulteerde in een reportage die je hier kan bekijken.

Op een klein jaar tijd werden Tom en Anthony beide vader. Ze keken rond en zagen dat de wereld zoals die is op cruciale vlakken verschilt van de wereld die we voor onze dochters dromen.

Dus gingen ze op zoek naar mensen die begrijpen wat de grote problemen zijn maar zich daar niet door laten verlammen. In het slechtste geval om onze laatste hoop te documenteren. In het beste geval om een hoopvolle, betrokken en mondige grondstroom in Vlaanderen zichtbaar en groter te maken.

Op hun website publiceren Anthony en Tom wekelijks een interview. Verder maken ze ook ‘ZIGO Live’, een mobiele talkshow waarbij ze met hun gasten én het publiek maatschappelijke thema’s bekijken.

Zwijgen is geen optie maakt een documentaire over de inleefreis waarbij ze de situatie van de vluchtelingen, de changemakers en ervaring van de jongeren  in beeld brengen.